Dİş veneerlari (lamİnalar) nedİr?

What are the types of dental veneers?
What are the types of dental veneers?

Diş veneerları, dişlerin görünümünü iyileştirmek için dişlerin ön yüzeyine yerleştirilen ince, özel yapım kabuklardır. İki ana tip diş veneeri vardır:

  • Porselen veneerlar: Porselen veneerlar, yüksek kaliteli diş porseleninden yapılan ince kabuklardır. Her bireysel dişe uyacak şekilde özel yapılırlar ve güçlü bir diş yapıştırıcısı kullanılarak diş yüzeyine yapıştırılırlar.
  • Kompozit reçine veneerlar: Kompozit reçine veneerlar, diş rengindeki reçine malzemeden yapılır ve diş yüzeyine yapıştırılır. Porselen veneerların aksine, kompozit veneerler tek bir diş randevusunda uygulanabilir ve işlem genellikle doğal diş yapısının daha az çıkarılmasını gerektirir.

Her iki tür veneer da lekeli, renk değiştirmiş, çatlamış, şekilsiz veya çarpık dişlerin görünümünü iyileştirmek için kullanılabilir. Dişler arasındaki boşlukları kapatmak veya dişleri daha uzun görünmesini sağlamak için de kullanılabilir.

Dİş veneerleri (lamİnalar) nedİr?

Hangİ Dİş Veneeri Daha Faydalıdır?

Hangi diş veneerin daha faydalı olduğuna karar vermek, bireyin özel ihtiyaçlarına, tercihlerine ve bütçesine bağlıdır. Hem porselen hem de kompozit reçine veneerların avantajları ve dezavantajları vardır ve en uygun seçenek kişiden kişiye değişebilir.

Porselen veneerlar son derece dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür, ayrıca leke oluşumuna dirençlidir, bu nedenle kalıcı ve yüksek estetik bir çözüm arayanlar için mükemmel bir seçenektir.

Renk, şekil ve boyut açısından yüksek ölçüde özelleştirilebilirler, böylece istenen sonuçlara ulaşmak mümkündür. Ancak, porselen veneerler genellikle kompozit reçine veneerlara göre daha pahalıdır ve dişlerden ince bir emaye tabakasının çıkarılmasını gerektirebilir.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts